top of page
About Us

Λίγα λόγια για εμάς

Το Area 10 είναι ένα εργαστήρι Χορού και Pilates για ενήλικες στο Παγκράτι  που ίδρυσαν το 2014 οι Ελένη Κόντζιλα και Ελένη Μαρκουλάκη. 

Προσφέρουμε ομαδικά μαθήματα λίγων ατόμων και ιδιαίτερα. Πιο συγκεκριμένα θα βρείτε μαθήματα χορού, όπως Μπαλέτο, Σύχρονο, BarreTerre & Trapeze, και μαθήματα Pilates Mat & Equipment.
 
Το όραμά μας είναι να μεταδώσουμε στους μαθητές μας τις γνώσεις και την εμπειρία μας, και να τους καθοδηγήσουμε με αγάπη και ασφάλεια εκεί που θέλουν να φτάσουν την πρακτική τους.

Θα μας βρείτε σε ένα νεοκλασσικό κτίριο στη Σπύρου Μερκούρη 10 (απέναντι από το Άλσος Παγκρατίου).
DRK_8541.jpg
DRK_8540.jpg
Η ομάδα μας

Η ομάδα μας

DRK_8536.jpg
Ελένη Κόντζιλα

Η Ελένη Κόντζιλα γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου και του τμήματος Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει κάνει σπουδές μουσικής (Θεωρία και κλασσική κιθάρα) και φωνητικής (L.C.M.Musical , grade 6 –Dinstiction). Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και θεατρικού αναλογίου με τους Ελένη Σκότη, Aνδρέα Μανωλικάκη και Γιάνγκο Ανδρεάδη. Ως χορεύτρια έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια των David Zambrano, Milton Myers, Mανταφούνη Χάρη, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Κική Μπάκα, Σωτηρίου Δημήτρη κ.α.  

Σαν χορεύτρια έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και χοροθεάτρου συμμετέχοντας σε παραστάσεις και φεστιβάλ (Μήνας χορού 2009-2011, ομάδα Disgravity, Γκαλά Νέων Χορογράφων , 6o Open September Vault Festival). Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή  2012-2013 και με την ομάδα κλασσικού χορού του Alexei Feoktistov (2004-2005 Pierce). Eχει διδάξει σύγχρονο χορό και μπαλέτο σε σχολές χορού, συλλόγους και σχολεία (2007-2018).

Είναι ιδρύτρια του στούντιο χορού "Area 10" όπου πραγματοποιούνται μαθήματα και σεμινάρια χορού και κίνησης για ενήλικες (2014-2018).

To 2017 παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Basi Pilates MTTC διάρκειας 130 ωρών, με εκπαιδεύτρια την Γεωργία Κίσσα.

Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια της τεχνικής Barre Astie.

Στο θέατρο επιμελήθηκε την κίνηση στην παράσταση "Ο Μαδαφάκας με το καπέλο" σε σκηνοθεσία Θάνου Τοκάκη (Skrow Theater 2015) και "Αδάμ & Εύα" σε σκηνοθεσία Εύης Μητσοπούλου ( Στούντιο Μαυρομιχάλη 2018). Συμμετείχε ως performer στην "Documenta 14" σε έργο του εικαστικού καλλιτέχνη Ibrahim Mahama (2017) και στην "Λιτανεία" σε χορογραφία της Αναστασίας Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο (Δεκέμβρης 2017).

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον σύγχρονο χορό, το video dance, και πειραματίζεται με την σχέση μουσικής, φόρμας και κίνησης.  

DRK_8544.jpg
Ελένη Μαρκουλάκη

Η Ελένη Μαρκουλάκη ήρθε σε επαφή με τη μέθοδο Pilates πολύ νωρίς και την ξεχώρισε ως το ιδανικότερο είδος εκγύμνασης για ανθρώπους με μυοσκελετικές παθήσεις, όπως η οσφυαλγία που έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα και την ίδια στο παρελθόν. Έχοντας σπουδάσει Business Administration στο Deree College και παίρνοντας το MA της στο Human Resource Management στο Leeds University Business School, και αφού έχει ξεκινήσει μια καριέρα στο χώρο του marketing και της έρευνας, αποφασίζει να αφήσει πίσω της αυτόν τον κλάδο, και να ασχοληθεί επαγγελματικά και αποκλειστικά πλέον με το Pilates ως δασκάλα.

 

Το 2013 έκανε την πρώτη της εκπαίδευση πάνω στo κλασικό Pilates με την Μαρία Γιαννάτου, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα αναγνωρισμένο απο τον διεθνή οργανισμό Pilates Method Alliance (PMA). Εκεί συμπλήρωσε 500 ώρες σε θεωρία, πρακτική και διδασκαλία, σε ασκησιολόγιο εδάφους (Mat) και με όργανα (Reformer, Cadillac/Trapeze, Wunda Chair, Ladder Barrel, Step Barrel/Spine Corrector).

 

To 2016 ξεκινάει και δεύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης 500 ωρών της BASI Pilates™ (Body Arts and Science International), έναν από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς Pilates σε όλον τον κόσμο, με εκπαιδεύτριες την Μαρία Σύλλα και τη Γεωργία Κίσσα.  

 

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με διακεκριμένους εκπαιδευτές του χώρου, σε θεματολογίες όπως The Back Care Enigma, Training the Amateur Athlete (Rael Isakowitz), Pre-Post Natal Pilates (Ashley Ritchie), Correcting Kyphosis/Lordosis, Stretching Techniques (Anthony Lett), Pilates for Injuries and Pathologies (Samantha Wood), Pilates Answer to Ageing (Sheri Long), Optimum Shoulder Mechanics (Brandon Gamble) Pilates for the BIG and TALL (Ashley Ritchie), Breast Cancer Recovery through Pilates (Alex. Rossopoulou), Refine & Align (Eduard Botha), Modifications & Adjustments (Richard Orbach) και άλλα πολλά. 

 

Ως Certified Pilates Instructor, έχει δουλέψει στα Holmes Place και άλλους μικρότερους χώρους, ενώ απο τον Ιανουάριο του 2015 το “σπίτι” της είναι πλέον το στούντιο χoρού και κίνησης “Area 10”, όπου διδάσκει μαθήματα και σεμινάρια σε μικρές ομάδες ασκούμενων ή εξατομικευμένα (personal training).

Contact
DRK_8406.jpg

Επικοινωνία

Area 10
Dance & Pilates
 
Σπύρου Μερκούρη 10, Παγκράτι
Ελένη Κόντζιλα 6944308229 (Χορός, Trapeze, Pilates Mat)
 
Ελένη Μαρκουλάκη  (Pilates Mat Group & Equipment )
Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για Personal Pilates Equipment μπορείτε να στείλετε μήνυμα με τις ώρες που σας βολεύουν στο area10dancepilates@gmail.com ή στην ενότητα παρακάτω.
Τιμές θα βρείτε στην ενότητα  "Τιμές και Πρόγραμμα"

Thanks for submitting!

DRK_8464.jpg
bottom of page