Pilates Mat Group
Στα ομαδικά μαθήματα οι μαθητές μας εκτελούν το ασκησιολόγιο που δημιούργησε ο Joseph Pilates για το στρώμα, που αποτελείται απο 34 ασκήσεις. Παράλληλα εκτελούνται και πολλές παραλλαγές ή τροποποιήσεις των ασκήσεων αυτών, για ποικιλία ή για να προσασμοστούν στο επίπεδο και τις ανάγκες των μαθητών. Επίσης στα μαθήματα αυτά γίνεται συχνά η χρήση των props, οπως είναι τα foam roller, ring, elastic bands, και μπάλες σε διάφορα μεγέθη.
Στο Area 10 ακολουθούμε κυρίως τη μέθοδο της διεθνούς σχολής BASI Pilates που προσφέρει ένα πλήρες workout για ολόκληρο το σώμα, με μοναδική ακρίβεια και δυναμική ροή.

Pilates Mat Group - All Levels
Τα μαθήματα All Levels απευθύνονται σε ασκούμενους, αρχάριους ή μυημένους, που θέλουν να εξελίξουν την πρακτική τους μεθοδικά και προοδευτικά, υπό την καθοδήγηση των πιστοποιημένων δασκάλων μας.
Ακολουθώντας πάντα τις βασικές αρχές του Pilates, με ενα δυνατό Powerhouse (κέντρο) η σπονδυλική στήλη ευθυγραμμίζεται, βρίσκουμε ισορροπία και ευλυγισία, ενώ οι μυς αποκτούν γράμμωση χωρίς περιττό όγκο.
Pilates Mat Group - Therapeutic/Level 1
Ένα μάθημα αρχαρίων που κινείται σε “ήπιους” ρυθμούς και με σεβασμό σε πιο απαιτητικές μυοσκελετικές παθήσεις του ασκούμενου.
Οι στόχοι μας, όπως σε κάθε μάθημα Pilates, είναι η μυϊκή ενδυνάμωση & αντοχή, η ευθυγράμμιση και η βελτίωση της στάσης του σώματος, η αναζήτηση της ισορροπίας, αλλά και η σωστή αναπνοή που θα μας ανακουφίσει απο το στρες.
